Enda et stort tabu å snakke om at man sliter

Bakgrunn og egenerfaring

Jeg (redaktør og daglig leder) har selv aldri rust meg, men jeg vokste opp med rus, psykiske og fysiske lidelser i nære relasjoner. Det var mange voksne i nærmiljøet som var dømmende å kom med nedlatende ord. Det var også mye mobbing blant barna. Jeg trodde det var min skyld. Det førte til at jeg slet med både dårlig selvfølelse, lav selvtillit og trodde ingen kunne være glad i meg. Jeg trodde det var meg det var noe galt med.

Selv om valgene jeg tok

Selv om valgene jeg tok som barn/ung voksen kun var mine egne, var disse opplevelsene med på at jeg tok noen dårlige valg. Dårlige valg både for meg selv og de rundt meg. Det fikk både konsekvenser og ringvirkninger. På tross av dette har jeg vært utrolig heldig. Jeg har klart meg bra og har en herlig familie samt verdens beste jobb. Jeg hadde valget mellom å la disse opplevelsene fortsette å prege livet mitt. Jeg valgte heller å bruke disse vonde opplevelsene og dyrekjøpte erfaringene til noe positivt. Jeg forstod at skulle jeg få et bedre liv, måtte jeg legge dette bak meg og begynne på nytt. Jeg vet jo i dag at det jeg opplevde som barn ikke var min skyld. Dette ønsker jeg at flere i lignende situasjoner skal få muligheten til å se og oppleve gjennom Løvetannavisen.

Vi har så utrolig mange gode tilbud og nettsider i dag

Vi har så utrolig mange gode tilbud og nettsider i dag. Disse er av erfaring  vanskelig å finne samt det å finne ut hvor og hva man skal leter etter. Det er også stor fattigdom i Norge, og mange har ikke tilgang til hverken data eller internett. Mange voksne og eldre sliter også med bruk av digitale medier. Det gjør det heller ikke lettere når man sliter i hverdagen om man er pårørende eller bruker.

Det er dessverre enda et stort tabu

Det er dessverre enda et stort tabu å snakke om at man sliter eller har noen i nære relasjoner som gjør det. Det er flaut og man frykter for hva andre skal si, tenke, mene og ikke minst følelsen av det å ikke strekke til. Enten det er som brukere, foreldre eller familie er det tøft og vanskelig. Hva vil de si om de får vite noe? Jeg ønsket å gjøre noe med dette å valgte derfor å gjøre en større undersøkelse blant andre brukere, pårørende, fagpersonell, hjelpeapparatet, private tilbud og frivillige organisasjoner for å se hvor stort dette problemet egentlig var.

Det viste seg å være enda større en jeg selv hadde følt og erfart.

4/WeqobYQnA3njOTM-JjkkO77kWri1xq2RTLZ8HreX0X4
Velkommen til Løvetannavisen
Hold deg oppdatert - fyll inn boksene nedenfor
Nei takk, ta meg videre
Takk for påmelding. Du må bekrefte e-postadressen din før vi kan sende deg nyheter. Sjekk innboksen din, og følg instruksjonene.
Vi deler ikke din informasjon med noen tredjeparter!
×
×
WordPress Popup