post@lovetannavisen.no

Psykisk helse

Fakta om psykisk helse

Hva er psykisk helse? 
Du har det. Jeg har det. Vi har det alle. En psykisk helse. Og noen ganger en psykisk uhelse. Det handler om tankene våre, følelsene våre. Det handler om våre indre liv. Man kan si at det handler om hvordan vi har det, om vi mår bra, kan utfolde oss på en god måte og om vi trives i livet vårt. Vi føler oss gjerne sterke og modige, lykkelige og fornøyd. Da kan man si at vi har en god psykisk helse.
 
Hva er psykisk uhelse? 
Noen gange byr livet på utfordringer, vi mår ikke lenger så bra. Kanskje har vi mistet noen vi er glad i, kanskje har vi opplevd noe som skremte oss. Eller kanskje vi utvikler en psykisk lidelse, som for eksempel å bli nedstemt. Det er svært mange av oss som vil rammes av en psykisk lidelse en gang i løpet av livet, og da en tilstand som vi vil trenge hjelp til å komme ut av. Da kan følelsene være vonde, tankene våre såre og vi opplever at vi ikke orker eller har lyst til å gjøre noe særlig. Livet kan føles tungt og meningsløst.
 
Helsevesenet
For å ha en god psykisk helse er det viktig at vi er ærlig med oss selv og hvem vi er. Det er også viktig at vi tenker på begrepet psykisk helse som noe som også innebærer at der er noen som fanger oss opp hvis vi ikke har det bra. Det psykiske helsevesenet er der for oss når vi trenger det, og skal hjelpe oss med å få det bedre da vi strever. Vi har alle perioder i livet der vi mår bra og mindre bra. Det er helt normalt og er slik det er å være menneske. Ta kontakt med fastlegen og spør om hjelp!
 
I perioder kan det være vanskelig å håndtere seg selv, jobb, familie og venner. Livet kan føles tungt og følelsene overveldende. Da er det viktig å huske på at det alltid er noen som kan hjelpe. Enten ved å snakke med noen man kjenner godt eller er glad i, eller kanskje ved å snakke med fastlegen sin eller en annen fagperson. Livet er langt, og i løpet av livet vil vi alle oppleve å ha både psykisk helse og uhelse.
 
 av Linda Susanne Krüger
 
Kilder:
4/WeqobYQnA3njOTM-JjkkO77kWri1xq2RTLZ8HreX0X4
Velkommen til Løvetannavisen
Hold deg oppdatert - fyll inn boksene nedenfor
Nei takk, ta meg videre
Takk for påmelding. Du må bekrefte e-postadressen din før vi kan sende deg nyheter. Sjekk innboksen din, og følg instruksjonene.
Vi deler ikke din informasjon med noen tredjeparter!
×
×
WordPress Popup